Restoranas „KUCHMISTRAI“

Zyplių dvaro virtuvėje įsikūręs restoranas „Kuchmistrai“ – vieta, kur į darnią visumą susipina XIX a. vid. įkurto dvaro ansamblio istorija, senieji LDK virtuvės receptai, geriausios vietinės žaliavos ir zanavykiškas svetingumas. Siekiant išsaugoti ne tik kulinarinį, bet ir kultūrinį krašto paveikslą puoselėjamos senosios tradicijos ir kuriamos naujos, atspindinčios šiuolaikinio gyvenimo aktualijas šiame istoriniame kontekste.

Restoranas atstovauja atgimimą išgyvenančiai dvaro virtuvės kultūrai ir pristato Lietuvos didikų virtuvės patiekalus, kurie daugiau ar mažiau modernizuoti siekiant atitikti šiandieninį svečio skonį bei lūkesčius. Todėl vieta puikiai tiks ir šeimos savaitgaliui, ir romantiškai vakarienei ar pietums su draugais. Dažnas renkasi kaip būdą pristatyti Zanavykiją, Lietuvą, ar tiesiog įspūdingą vietą konferencijai, renginiui ar privačiai šventei.

Dvaro virtuvėje naudojami tokie seniai žinomi gamybos būdai kaip rauginimas, ilgas kepimas, kepimas ant laužo, rūkymas ir t. t., kurie užkariauja modernųjį meniu ir dera su sveikesniu požiūriu į kasdienę mitybą.

Restorane „Kuchmistrai“ organizuojamos įvairios degustacinės - edukacinės programos:

Didikų virtuvės degustacija. Užsisakius iš anksto surengiama mažytė puota dviem arba tikras dvariškas vakaras kompanijai. Pagal meniu į stalą keliauja patiekalai, pagaminti atkūrus autentiškus LDK kuchmistrų receptus bei interpretuojant juos pagal šiandienines gastronomijos tendencijas. Skonių žaismą sustiprina rinktiniai gėrimai ir pasakojimai apie patiekalų kilmę bei gaminimo proceso specifiką.

Edukacijos. Norintys daugiau sužinoti apie dvaro virtuvę, senosios ir modernios virtuvės panašumus bei skirtumus, stalo serviravimą, pasiruošimą šventėms nuo meniu sudarymo iki stalo dekoro kviečiami į individualias pamokėles grupėms.

Didžiųjų metų švenčių metu rengiami kulinariniai užsiėmimai, kurių metu galima ne tik paragauti primirštų patiekalų, bet ir dalyvauti gaminimo procese. Programos sudaromos pagal individualius grupės poreikius.

Darbo laikas:

I–IV 11:00 – 20:00
V 11:00 - 22:00
VI 10:00 - 22:00
VII 11:00 - 20:00

Karantino laikotarpiu restorane Kuchmistrai galima mėgautis dvariškos virtuvės skoniais ir deriniais su gėrimais:

Restorano viduje priimami lankytojai tik turintys galimybių pasą. 

Restorano terasoje priimami lankytojai ir be galimybių paso.

Degustacinės programos užsakomos iš anksto.

 

Pritaikymas neįgaliesiems: visiškai pritaikytas.

Pritaikymas vegetarams/veganams: informuoti padavėją.

Zanavykų ragaučius
2019-12-09 Su gera kompanija teko sudalyvaut "Zanavykų ragaučiuje". Viskas puiku - šeimininkė išmano savo darbą, margučia irgi labai tiko savo vaidmeniui. Neįmantrūs tie valgiai, bet pakankamai autentiški, apipinti pasakojimais. Labai patiko, rekomenduočiau ir kitiems.
Mažoji puota
2019-11-18 Laba diena, dalyvavome edukacinėje programoje-Mažoji puota. Norėjau padėkoti ir pasidžiaugti, nes maistas buvo skanus, įdomus. Aptarnavimas geras. Mums aptarnaujanti mergučia buvo labai maloni, su geru jumoro jausmu. Visai kompanijai labai patiko.
Dėl įvertinimo
2019-10-14 Mieli žmonės, teko vaišintis Zyplių dvare įsikūrusiame restorane "Kuchmistrai". Labai nusivylėm maisto kokybe ir patiekimu. Pirmiausia ant plikų stalų padėliojo popierines servetėles, o ant jų stalo įrankius. o maistas - kiauliena sausa, kaip medis ir be jokios daržovės, žuvis ant kopūsto lapo - vien degėsis. Ir visa tai po 10 eurų. Patiekalų kokybė neadekvati kainai ir be to negavome jokio čekio. Labai graudu, kai lankytojai taip apgaudinėjami.
Darbo laikas!
2019-03-24 Dar kartą, didžiosiomis raidėmis - KUR DARBO LAIKAS? Potencialiam klientui visiškai neįdomios patiekalų nuotraukos, kurių pilnas internetas ir dėl kurių visai neaišku, ar tie patiekalai tikrai gaminti ir nufotografuoti Kuchmistruose, o gal kur nors Prahos kavinėse. Potencialiam lankytojui pirmiausia reikia informacijos, kur maitinimo įstaiga randasi ir kada dirba. Gerai, kur randasi, informaciją pateikėte, bet kada dirba - mįslė. Tai sprendžiu, kad visai nedirba, gal remontuojasi, tai neverta ten nė važiuoti. Šakių TIC, čia pastaba jums - skelbkite darbo laiką. Štai ponia Julija jo pasigedo daugiau nei prieš metus - ar sureagavote? Žinoma, ne, o kam vargintis...
Degustavimas
2018-10-22 Viešėjome restorane ir degustavome didikų patiekalus.Patiekalai paprasti, tik pavadinimai ,,gudrūs,,.Dėl skonio nesiginčisiu. Kainos oho ho.Aptarnavimas prastas.Mūsų grupės patiekalai buvo užsakyti prieš savaitę,o laukti teko taip kaip užeitum iš gatvės.Beje ,sienos jau prašosi remontuko,vaizdelis nekoks liko.Draugams nerekomenduočiau.
Edukacija .didiku maistas
2018-10-22 Liudesys.Patiekalu išvardinimas neturi nieko bendro su edukacija.Personalas neparuostas vesti edukacijas.Pats maistas su bajoru virtuve neturi nieko bendro tik prieskonius.Maistas labai paprastas ir neskoningas,isskyrus ledus.Nezinau gal tik edukacijoms pateikiama viena lekste kuria privalu pasidalinti po mazyti gabaliuka,nes visiems neuzteks.Zodis degustacija nelimpa ,nes tam yra kiti reikalavimai.Brangi valgykla.
Dvaro receptai
2018-05-27 Sveiki, Atleiskite, jei klystu, bet norėčiau pasiteirauti ar reeptai, kuriuos Jūs naudojate nėra iš Ilguvos dvaro?
Paklausimas
2018-02-04 Sveikinuosi ir klausiu,kodel nera informacijos apie darbo laika?Jei nesustabejau,prasau labai neisizeisti.Aciu...Sekmes Jums...