Restoranas „KUCHMISTRAI“

Restorane „Kuchmistrai“, įsikūrusiame restauruotoje Zyplių dvaro virtuvėje, galima paragauti pagal Lietuvos didžiosios kunigaikštystės kuchmistrų (virtuvės šefų) tradicijas pagamintų dvariškų patiekalų bei pasimėgauti dar neatrastais skoniais.

Restorano šefai klientus nustebins neįtikėtinėčiausiais deriniais, senosios, šių dienų žmogaus neišbandytos, virtuvės skoniais.

Tiems, kurie neturi daug laiko, bet nori išbandyti kuo daugiau patiekalų, siūlome užsisakyti degustacijas. Restorane galima užsisakyti net trijų rūšių degustacijas.

Restorane vykdoma edukacinė programa „Zanavykų ragaučius“.

Autentiškoje Zyplių dvaro ansamblio aplinkoje įkurtas ir Lietuvos didikų virtuvės paveldą puoselėjantis restoranas išsiskiria rafinuota interjero, dekoro ir meniu asortimento darna. Siekiant išsaugoti ne tik kulinarinį, bet ir kultūrinį krašto paveikslą sukurtos specialios degustacijos gastro turistams leidžiančios „paragauti" istorijos. 

 

Iškilminga puota, nedidelis furšetas ar kukli šeimos šventė, ekskursija, savaitgalio išvyka ar romantiškas pasimatymas ieškant naujų įspūdžių? Senąsias tradicijas saugantys KUCHMISTRAI ras ką pasiūlyti kiekvienai progai atliepiant individualius užsakovų poreikius.

Įsigijus šį pasiūlymą, Jums priklausys šios dvariškos vaišės:

PIRMAS UŽNEŠIMAS:

  • Šviežiai gruzdintos pastarnokų pončkutės su peletrūnais gardinta grietine;
  • Lauže keptos bulvytės įdarytos švelniu krosnyje keptų silkių paštetu su aluje marinuotais svogūnais.

ANTRAS UŽNEŠIMAS:

  • Sodri tamsaus alaus sriuba su jautiena.

TREČIAS UŽNEŠIMAS:

  • Dvaro virtuvėje lengvai rauginti obuoliai su lazdyno riešutais;
  • Žarijose keptas burokėlis su lazdyno riešutais;
  • Lengvai raugtos džiovintos slyvos su pistacijomis ir špinatais.

KETVIRTAS UŽNEŠIMAS:

  • Lauže, ant kopūsto lapo, su midumi keptas karpis su geltonosios jukos padažu, patiekiamas su grikiais, gardintais karamelizuotais ruginės duonos trupiniais ir dvaro virtuvėje sūdytomis citrinomis;
  • „Gulbių medžioklę" prisimenant, kalakutiena marinuota su gvazdikėliais ir cinamonu, aplieta apelsinų sviestu ir patiekiama su citrininėmis bulvėmis.

ATSIGAIVINIMAS:

  • Skrudintų žaliųjų grikių šaltkošė su karamelizuotais ruginės duonos trupiniais, patiekiama su ruginės duonos pudingu.

GĖRIMAI:

  • Stalo vanduo su spanguolėmis ir citrina;
  • Kinrožių gėrimas;
  • Midus;
  • Pienių vynas.

Susikurkite sau išskirtinį skonio nuotykį, „paragaukite" dalelės Lietuvos istorijos ištaigingoje ir autentiškoje didikų dvaro aplinkoje!

 

 

Pritaikymas neįgaliesiems: visiškai pritaikytas.

Darbo laikas!
2019-03-24 Dar kartą, didžiosiomis raidėmis - KUR DARBO LAIKAS? Potencialiam klientui visiškai neįdomios patiekalų nuotraukos, kurių pilnas internetas ir dėl kurių visai neaišku, ar tie patiekalai tikrai gaminti ir nufotografuoti Kuchmistruose, o gal kur nors Prahos kavinėse. Potencialiam lankytojui pirmiausia reikia informacijos, kur maitinimo įstaiga randasi ir kada dirba. Gerai, kur randasi, informaciją pateikėte, bet kada dirba - mįslė. Tai sprendžiu, kad visai nedirba, gal remontuojasi, tai neverta ten nė važiuoti. Šakių TIC, čia pastaba jums - skelbkite darbo laiką. Štai ponia Julija jo pasigedo daugiau nei prieš metus - ar sureagavote? Žinoma, ne, o kam vargintis...
Degustavimas
2018-10-22 Viešėjome restorane ir degustavome didikų patiekalus.Patiekalai paprasti, tik pavadinimai ,,gudrūs,,.Dėl skonio nesiginčisiu. Kainos oho ho.Aptarnavimas prastas.Mūsų grupės patiekalai buvo užsakyti prieš savaitę,o laukti teko taip kaip užeitum iš gatvės.Beje ,sienos jau prašosi remontuko,vaizdelis nekoks liko.Draugams nerekomenduočiau.
Edukacija .didiku maistas
2018-10-22 Liudesys.Patiekalu išvardinimas neturi nieko bendro su edukacija.Personalas neparuostas vesti edukacijas.Pats maistas su bajoru virtuve neturi nieko bendro tik prieskonius.Maistas labai paprastas ir neskoningas,isskyrus ledus.Nezinau gal tik edukacijoms pateikiama viena lekste kuria privalu pasidalinti po mazyti gabaliuka,nes visiems neuzteks.Zodis degustacija nelimpa ,nes tam yra kiti reikalavimai.Brangi valgykla.
Dvaro receptai
2018-05-27 Sveiki, Atleiskite, jei klystu, bet norėčiau pasiteirauti ar reeptai, kuriuos Jūs naudojate nėra iš Ilguvos dvaro?
Paklausimas
2018-02-04 Sveikinuosi ir klausiu,kodel nera informacijos apie darbo laika?Jei nesustabejau,prasau labai neisizeisti.Aciu...Sekmes Jums...