Restoranas „KUCHMISTRAI“

Restorane „Kuchmistrai“, įsikūrusiame restauruotoje Zyplių dvaro virtuvėje, galima paragauti pagal Lietuvos didžiosios kunigaikštystės kuchmistrų (virtuvės šefų) tradicijas pagamintų dvariškų patiekalų bei pasimėgauti dar neatrastais skoniais.

Restorano šefai klientus nustebins neįtikėtinėčiausiais deriniais, senosios, šių dienų žmogaus neišbandytos, virtuvės skoniais.

Tiems, kurie neturi daug laiko, bet nori išbandyti kuo daugiau patiekalų, siūlome užsisakyti degustacijas. Restorane galima užsisakyti net trijų rūšių degustacijas.

Restorane vykdoma edukacinė programa „Zanavykų ragaučius“.

Užnešimai

I variantas

II variantas

III variantas

I užnešimas (užkandis)

Rūkytas, per naktį pravėdintoj krosny keptas, kiaulės pilvas su migdolų -krienų padažu

Gruzdinta pastarnokų košė su peletrūnų grietine

 

Bulvės su vietos parmezanu ir dešrelėmis

 

Krosnyje keptų silkių paštetas su aluje marinuotais svogūnais ir kanapių aliejumi

Starkoje marinuotų ančiukų kepenėlių paštetas

 

Kiaušinių košė

 

II užnešimas (sriuba)

Moliūgų sriuba su lazdyno riešutais ir kadagių druska

Duonos ir burokų „Šaltybarščiai“

Tamsaus alaus sriuba su jautiena

III užnešimas

(daržovės / salotos)

Špinatai su obuoliais, marinuotais žaliosiomis citrinomis ir peletrūnais

Raudonieji kopūstai su lazdyno riešutais

 

Lauže keptos cukinijos su sūdytomis citrinomis ir vietiniu parmezanu

Žarijose kepti burokai su kanapių aliejumi

Žarijose keptos bulvės su kanapių sviestu

Špinatai su obuoliais, marinuotais žaliosiomis citrinomis ir peletrūnais

 

Triušiena savo sultyse, duonos kubile su cinamonu

Karpis, keptas lauže ant kopūsto lapo, su midum gardinta kepta grikių koše ir geltonosios jukos padažu ir sūdytomis citrinomis

Ilgai „kuchmistro“ virta stirniena su vyšnių lapais ir serbentais

 

Keptas - virtas upėtakis viename su rūgščių obuolių – šafrano padažu ir sūdytais, lauže keptais obuoliais

Prisiminimai apie „gulbių medžioklę“ – kalakutiena, marinuota gvazdikėliais ir cinamonu, aplieta apelsinų sviestu su citrininėmis bulvėmis

Kiauliena, troškinta aluje, su bulvėmis, keptomis kmynų svieste

 

IV užnešimas

(pagrindiniai patiekalai)

„Baumkucheno šaltkošė“ - šakočio ledai su šokoladu ir juodųjų serbentų uogiene

Pastarnokų vafliai su agurkais ir svarainių medumi

Torunės meduolis, mirkytas kavoje su vaniliniu kastinio kremu ir šokoladu

KAINA žmogui

22 Eur

18 Eur

22 Eur

 

 

Pritaikymas neįgaliesiems: visiškai pritaikytas.

Atsiliepimų dar nėra. Būkite pirmas!