Pažink Zanavykijos skonį

 

Kviečiame pažinti Zanavykijos skonį kulinarinėse edukacinėse programose ir degustacijose! Paragaukite tradicinių zanavykų krašto patiekalų ,,Zanavykų ragaučiuje", išbandykite kulinario paveldo - autentiško tradicinio šakočio kepimo edukaciją, paragaukite pagal didikų virtuvės tradicijas gaminamų patiekalų restorane ,,Kuchmistrai", savo rankomis užminkykite ir pašaukite į krosnį autentišką duoną, paragaukite Kidulių krašto vynų.

 

1. Kulinarinė edukacija „Zanavykų ragaučius“ – zanavykų krašto maisto tradicijos

Be edukacijos – trukmė 45 min., kaina 8 Eur/asm. (nuo 10 asm.)

Su edukacija – trukmė 1,15 val., kaina 10 Eur/asm. (nuo 10 asm.)

 

Būtina išankstinė registracija:

kavinė ,,Kiba“ (V. Kudirkos g. 61, Šakiai) +37034560017.

restoranas „Kuchmistrai“ (Beržų g. 3, Tubelių km.) +37068534432.

 

Kulinarinės edukacijos metu Jus pasitiks „gaspadinė“ ir jos „mergučės“, kurios supažindins su zanavykiškų patiekalų bei gėrimų istorija, mokins vietinės šnektos ir net susodins už stalo pagal unikalias krašto tradicijas. Paragausite naminių rūkytų lašinių, dešros, gilių kavos, krosnyje keptos kopūsto galvos, sužinosite apie Lietuvą bei Zanavykų kraštą. 

Visi patiekalų receptai autentiški, gaminami pagal senolių pasakojimus.

 

2. Kulinarinio paveldo - autentiško tradicinio šakočio kepimas

Trukmė: 2,5-3 val.

Kaina: 100 Eur/grupei už edukacinę programą + 5 Eur/asm. už kulinarinio paveldo patiekalų stalą

 

Būtina išankstinė registracija:

Lekėčių bendruomenės moterų klubas (Pušyno g. 18 A, Lekėčiai) +37069836503

 

Kulinarinės edukacijos metu susipažinsite su šakočio istorija, receptūra, gaminimo procesu ir reikmenimis, užpilsite tešlos ant volo, kurį patys suksite virš kvepiančio malkų židinio, ragausite šviežutėlį šakotį, ką tik ištrauktą nuo žarijų.

Kol keps šakotis, Jūsų lauks autentiškų Lekėčių krašto kulinarinio paveldo patiekalų ir rankų darbo sveikuoliškų gardėsių degustacinis stalas, įvairių vietinės žoliautojos ekologiškų arbatų ragavimas, žolelių rinkimo, džiovinimo ir laikymo paslapčių pristatymas.

 

3. Pietūs restorane „KUCHMISTRAI“ 

Trukmė: 1-1,5 val. 

Kaina: pagal pasirinktus patiekalus iš meniu.

 

Restoranas „KUCHMISTRAI“ – autentiškoje Zyplių dvaro aplinkoje įkurtas ir Lietuvos didikų virtuvės paveldą puoselėjantis restoranas, siekiantis išsaugoti ne tik kulinarinį, bet ir kultūrinį krašto paveikslą.

Restauruotoje Zyplių dvaro virtuvėje galima paragauti pagal Lietuvos didžiosios kunigaikštystės kuchmistrų (virtuvės šefų) tradicijas pagamintų dvariškų patiekalų bei pasimėgauti dar neatrastais skoniais. Restorano šefai klientus nustebins neįtikėtinėčiausiais deriniais, senosios, šių dienų žmogaus neišbandytos, virtuvės skoniais. Tiems, kurie neturi daug laiko, bet nori išbandyti kuo daugiau patiekalų, siūlome užsisakyti degustacijas (viena porcija/ dviems asmenims).

 

4. Autentiškas tradicinės duonos kepimas

Trukmė: 2,5-3 val.

Kaina: 100 Eur/grupei už edukacinę programą + 5 Eur/asm. už kulinarinio paveldo patiekalų stalą

 

Būtina išankstinė registracija:

Lekėčių bendruomenės moterų klubas (Pušyno g. 18 A, Lekėčiai) +37069836503

 

Savomis rankomis užminkysite, natūraliu raugu užmaišytą duonutę ir pašausite į autentišką, zanavykišką duonkepę krosnį. Iškeptą ir iš krosnies ištrauktą duonutę „nuprausti“, suvilgę karštą plutą vandeniu, kad ji įgautų blizgesį ir tokią gražią, vienintelę, parvešite namiškiams lauktuvių.

Kol kepa duonutė: autentiškų Lekėčių krašto kulinarinio paveldo patiekalų ir rankų darbo sveikuoliškų gardėsių degustacinis stalas, įvairių vietinės žoliautojos ekologiškų arbatų ragavimas, žolelių rinkimo, džiovinimo ir laikymo paslapčių pristatymas.

 

5. Kidulių krašto vyno degustacija vyninėje „Vilkenta“

Trukmė: 60 min.

Kaina: 7 eur/asm.

 

Būtina išankstinė registracija:

Vyninė „Vilkenta“ (Kiduliai, Sodų g. 5) +37065654667

 

Ar galėjote įsivaizduoti, kad apdainuotas „Pienių vynas“ iš tiesų egzistuoja? Šis Kastyčio Kerbedžio apdainuotas gėrimas gimsta vyninėje „Vilkenta“! 10 vynų degustacijos metu ne tik paragausite ypatingo skonio pienių vyno, savo skonio receptorius pamaloninsite skanaujant sodraus skonio „Šešių uogų“, juodųjų serbentų raudonąjį ir rožinį vyną su mėta, rausvą pienių-uogų vyną ar pusiau saldaus ir pusiau sauso vyšnių, aronijų ir karališko midaus vyno, bet ir susipažinsite su vyno daryklos savininko Juozo Vilkenio vyno filosofija. Juozas pakalbins kiekvieną ir papasakos apie vyną.